Despre lucrări

Laser Sintering

Selective Laser Sintering este o tehnică de manufacturare ce folosește un laser cu o putere mare pentru a fuziona particule mici de pudră de metal într-o masă care va reprezenta obiectul tridimensional dorit.

Dispozitivele SLM curente realizează restaurări metalice din Cr-Co pentru pentru proteze dentare fixe și mobile fără să compromită aliajul sau proprietățile restaurării, la o fracțiune de timp și costuri, oferind un potențial mare de înlocuire a celorlalte tehnici de fabricare pe termen lung.

Tehnica SLM ajută la realizarea restaurărilor protetice dentare într-un timp mai scurt și cu costuri reduse fără a compromite calitatea lor în comparație cu restaurările realizate prin turnare.

Crom-Cobalt frezat

Aliajul Cr-Co este binecunoscut pentru proprietățile sale biomecanice, fiind utilizat pentru fabricarea structurilor metalice stratificate cu ceramică, cât și a boturilor personalizate pe implant.

Protezele din Cr-Co sunt deosebit de igienice, având un coeficient de porozitate foarte redus, totodată acest material fiind foarte rezistent la coroziune și confortabil de purtat pentru pacient.

Lucrări tehnica dentara din acest material sunt ușor de adaptat, se pot realiza cu o precizie foarte mare și au o rezistență ridicat.

Titan

La fel ca și biocompatibilitatea, rezistența corozivă excelentă și rezistența mecanică ridicată sunt caracteristice lucrarilor din titan.

Titanul este larg folosit în stomatologie cu o rată mare de succes, oferind un răspuns biologic favorabil atunci când este în contact cu țesutul viu.

Abutment-uri individualizate

Pe măsură ce terapia cu implanturi continuă să își extindă rolul și popularitatea ca opțiune de tratament pentru înlocuirea dintelui lipsă, medicii dedică timp considerabil și resurse pentru a simplifica metodologia clinică și pentru a îmbunătăți rezultatele clinice.

Pe parcurs, preferințele sunt dezvoltate inevitabil pentru anumite sisteme de implanturi și componente restaurative.

Abutment-urile individualizate sunt un real avantaj. Avantajele lor, incluzând managementul țesutului moale, realizarea profilului de emergenta pe parcursul  vindecarii precum și restaurare finală, face ca tratamentul cu implanturi să fie o opțiune excelentă.

Abutment-urile individualizate sunt disponibile în diverse materiale precum titanul si zirconiul cu bază (interfata) de titan. Totuși există o dezbatere considerabilă și continuă privind avantajele zirconiului sau a titanului, abutmenturile din zirconiu oferind avantaje estetice pentru pacienții cu un tip biologic de țesut subțire și pentru cazurile de edentatie anterioara. În plus, coroanele și punțile pot fi fabricate cu mai multă translucență atunci când se folosește o bază de culoarea dintelui. Indiferent de materalul folosit, inălțimea abutment-ului, marginile, conturul și profilul de emergență sunt modelate și frezate cu precizie utilizând tehnologia CAD/CAM pentru a realiza nevoiele individuale ale pacientului.

În timp ce precizia, predictibilitatea, managementul țesutului moale și situatia morfo-estetica a pacientului duc la realizarea unei functionalitati si estetice optime , eficienta clinică oferita  de abutment-urile individualizate le face competitive din punct de vedere al costurilor cu abutmenturile standard.

Bare

Lucrari tehnica dentara protetice pe implanturi over-dentures sunt una dintre modalitățile tradiționale de tratament pentru pacienții edentati.

Laboratorul poate creea o varietate largă de design-uri de bare și atașamente, precum și multe platforme pentru diferite sisteme de implanturi. Ele pot fi fixate direct in implant sau pe platforma restaurativă a abutment-ului. Aceste bare sunt extrem de ușoare si nu au porozități.

Rezultatul este o proteză ușor de întreținut care nu lezeaza mucoasa.

Zirconiu Vita

Restaurările dentare frontale și laterale din Zirconiu Vita YZ sunt deosebit de estetice și beneficiază de o translucență ridicată, totodată având și calități fizice și chimice avansate.

Acesta este disponibil în mai multe nivele de translucență HT (high translucent), ST (super translucent) și XT (extra translucent), respectiv mai multe palete cromatice: Vita YZ White, Vita YZ Color (monocromatic) și Vita YZ Multicolor (policromatic) pentru diferite tipuri de lucrari tehnica dentara.

Datorită standardelor ridicate de manufacturare, Zirconiu Vita YZ are o microstructură omogenă fără pori sau defecte.

În plus, lucrari tehnica dentara realizate din Zirconiu Vita YZ pot fi individualizate cu ajutorul ceramicii feldspatice VITA VM 9, o ceramică cu o estetică superioară, perfect adaptată coeficientului de expansiune termică a acestui Zirconiu.

Vita Cube

Vita Enamic

Vita Enamic este prima și singura ceramică dentală hibridă de culoarea dintelui, din lume, cu o structură duală ceramică-polimer. Materialul prezintă o elasticitate mare, permițând fabricarea simplă, eficientă și precisă a restaurărilor dentare.

Materialul permite prelucrarea restaurărilor cu o mare acuratețe și este disponibil într-o largă varietate geometrică, nivele de translucență și culori, având o stabilitate clinică foarte bună.

Trilux Forte

Blocurile din ceramică feldspatică Vita Trilux Forte sunt policromatice, ideale pentru a reproduce aspectul natural al dintelui. Acestea au rezultate clinice foarte bune fiind dintr-un material durabil, potrivit pentru fabricarea unor restaurări rezistente.

Paleta de culori și luminozitate face ca restaurările din Vita Trilux Forte să aibă o estetică deosebită, fiind totodată și eficiente din punct de vedere a procesului de fabricare.

Suprinity

Noua generație de ceramică ranforsată cu Zirconiu conferă o rezistență ridicată și este disponibilă în blocuri monocromatice cu două nivele de translucență (Translucent, High Translucent).

Lucrări tehnica dentara pot fi executate cu mare precizie, adaptarea la colet fiind ușor realizat datorită stabilității materialului, iar aspectul este excepțional datorită translucenței integrate, a opalescenței și a fluorescenței.

Intră
Polimeri

PMMA. Acest tip de material este potrivit pentru restaurări provizorii sau de scurtă durată, având costuri reduse și un proces de fabricare rapid datorită tehnologiei CAD/CAM.

PEEK-ul (poli-eter-eter-cetonă) este utilizat pentru a obține rezultate superioare ale unor restaurări complexe datorită greutății reduse și a nivelului ridicat de permisivitate a design-ului. Are o biocompatibilitate ridicată având totodată un cost redus. Un alt avantaj este posibilitatea de individualizare datorată disponibilității acestuia în mai multe culori.

BioHPP-ul este un PEEK îmbunătățit cu particule ceramice pentru a optimiza rezistența acestuia în lucrările protetice. Este un material omogen, granulația foarte fină a ceramicii facilitând ulterior procesul de lustruire.

Șablon Chirurgical

Șablonul chirurgical ajută la planificarea și inserția implanturilor. Cu ajutorul șablonului chirurgical inserția se realizează rapid, precis și în siguranță, rezultatele fiind previzibile.

Realizare lucrări

Putem realiza pentru dumneavoastră, în funcţie de caz şi de materialul dorit, mai multe tipuri de lucrări Zircon Dent: cape, punţi, culise, telescop coroană primară, punţi fixate prin înşurubare, abutmenturi individualizate.

Execuție și Termene

Timp mediu de lucru:

 • 1-2 zile lucrătoare pentru lucrările din Zirconiu, din momentul primirii modelului sau fişierului .STL.
 • 1-2 zile lucrătoare pentru lucrările din metal printat
 • 2-3 zile lucrătoare pentru metal frezat, abutmenturi individualizate, punţi  prin înşurubare.

*termenele pot să varieze și vor fi discutate după caz.

Timpii de lucru specificaţi mai sus se pot prelungi în următoarele condiţii:
 • Livrarea lucrării / fişierului se face după ora 15.
 • Modelul de lucru nu este pregătit corespunzător.
 • Lucrările sunt antagoniste.
 • Sunt necesare frezări adiţionale.

Opţiuni trimitere lucrări tehnica dentara:

 • Model ghips

  Descărcaţi şi listaţi fişa noastră de laborator (sau solicitaţi-o să o trimitem prin Poştă), care va însoţi modelul pe care îl veţi expedia printr-un curier, pe adresa noastră poştală.

Fișa de Laborator
 • Fişier .STL

  Dacă aveţi scanerul Dvs., ne puteţi trimite fişierul pe Skype (ID: zircon.dent).